Víza

DOKLADY POTŘEBNÉ K VYŘÍZENÍ VÍZ

  • cestovní pas (nepoškozený, platnost pasu musí být o 6 měsíců delší než je platnost víza. V pase musí být minimálně dvě volné stránky vedle sebe na udělení víza)
  • 1x foto pasového formátu (průkazový formát – jako na OP nebo pas), scan fota není akceptovatelný a může být důvodem k zamítnutí žádosti o udělení víza, a fotka nesmí být starší 6 měsíců
  • 1x  vyplněnou vízovou anketu, kterou najdete na https://visa.kdmid.ru
  • kopie smlouvy o zdravotním pojištění na cesty do zahraničí na celou dobu platnosti víza, kartičky nejsou akceptovatelné – pojistku je možno zakoupit i u nás (UNIQA, ALLIANZ, ECP, ČSOB)
  • turistické nebo business pozvání, které jsme schopni Vám zajistit my.

KAM NÁM DOKLADY ZASLAT

Veškeré podklady potřebujeme nejméně 1 den před jejich podáním na ambasádě. Podklady a dokumenty nám můžete doručit osobně na adresu DanMar Travel, Lískovec 413, 738 01 Frýdek-Místek nebo je možné je poslat kurýrem, DHL, EMS atd. Žádosti je také možné předat přímo v Praze kontakt na požádání zašleme. Po vyřízení víza si pas s hotovým vízem můžete vyzvednout u nás v kanceláři nebo Vám jej pošleme expresní poštou zcela zdarma.

POTŘEBNÁ DOBA NA VYŘÍZENÍ VÍZ

Turistické vízum zahrnuje:

  • vízum (žádost je na ambasádě 8-10 dní)
  • pozvání (doba vyřízení 1-2 dny)
  • poplatek za vyřízení
  • cena celkového víza je 2 890 Kč na osobu

 

Pokud si budete chtít vyřídit vízum do Ruska na ambasádě sami a budete potřebovat jen pozvání do Ruska my Vám toto pozvání vyřídíme za cenu 550 Kč na osobu. Při skupině nad 6 osob poskytujeme po dohodě slevu.

Za příplatek je možné urgentní vyřízení víza do 3 dnů. Vše zaleží na konzulárních úřednících ruské ambasády. Příplatek k ceně víza za urgentní vyřízení na ambasádě do 3 dnů je 1 080,- Kč.

Od 1.3 do 30.8. 2018 nabízíme zvýhodněné ceny za vyřízení ruských víz. Jednovstupové turistické vízum za
2 490 Kč při současném zakoupení letenky do Ruska nebo vlakové jízdenky po Rusku nebo samostatné vízum za
2 890 Kč.

Služební-business víza do RF Doba vyřízení Cena CZK
2x vstup/3 měsíce standard 5 dní pozvání + 10 dní ambasáda 4 550,00 Kč
mnohovstupní/6 měsíců standard 5 dní pozvání + 10 dní ambasáda 5 850,00 Kč
mnohovstupní/12 měsíců standard 5 dní pozvání + 10 dní ambasáda 5 850,00 Kč

Ceny pro občany jiných států se mohou lišit, protože výše konzulárních poplatků za vízum jsou pro občany mimo země EU rozdílné.

Prosíme vezměte na vědomí, že v procesu vyřizování víz má naše agentura zprostředkova­telskou funkci a nemůže se zaručit za kladné a včasné vyřízení vaší žádosti. V případě zamítnutí žádosti je poplatek za vízum nevratný. Po obdržení pasu si prosíme ihned zkontrolujte platnost víza a veškeré údaje. Na pozdější reklamace nebude brán zřetel.

JAKMILE OBDRŽÍTE VSTUPNÍ VÍZUM DO RUSKÉ FEDERACE, NEZAPOMEŇTE ZKONTROLOVAT NÁSLEDUJÍCÍ ÚDAJE:

  1. počet vstupů: 1 vstup „однократная“, 2 vstupy „двухкратная“, mnoho vstupů „многократная“
  2. typ víza: „ОТ“ (обыкновенная туристическая) – turistické, „ОД“ (обыкновенная деловая) – obchodní, „ОЧ“ (обыкновенная частная) – soukromé, „ОГ“ (обыкновенная гумманитарная) – humanitární, „ОУ“ (обыкновенная учебная) – studijní, „ОР“ (обыкновенная рабочая) – pracovní, „ТР“ (транзитная) – tranzitní.
  3. platnost víza (uváděna datem začátku platnosti víza a datem konce platnosti víza, vždy včetně)
  4. jméno a příjmení – důležité je, aby bylo správně napsáno v anglické variantě. Drobné odchylky v azbuce jsou způsobeny fonetickým přepisem jmen, a například tím, že v ruštině není písmenko „H“, pokud jej tedy máte ve jménu nebo příjmení, budete mít místo něj v přepisu azbukou nejspíše písmenko „Х“ (Ch) nebo „Г“ (G) – což je naprosto v pořádku. Pokud si však něčím nejste jistí, vždy se raději zeptejte hned, aby se daly případné chyby odstranit.
  5. zkontrolujte, zda souhlasí údaje o vašem občanství, číslo pasu a pohlaví (bohužel se může stát, že při tisku víza dojde k pochybení i v tomto údaji a pokud je přehlédnut, může dojít někdy až k absurdním situacím na hranicích)
  6. další údaje – v této části jsou uvedeny děti, které máte uvedeny v pase, pokud s vámi cestují a žádali jste o jejich zapsání do víza. Dále je zde u víz delších než 90 dnů uvedeno „действует 90 дней из каждых 180“ – platné 90 dnů z každých 180. Tato podmínka platí pro všechny typy dlouhodobých víz s výjimkou pracovního a studijníjo. Pokud se potřebujete v Rusku nacházet delší dobu než je 90 dnů z každého půl roku, musíte mít buď vízum pracovní či studijní nebo přechodný či trvalý pobyt na území RF.

REGISTRACE V RUSKU:

Podle zákona „O registraci cizích státní příslušníků a osob bez státní příslušnosti na území Ruské Federace“ (novela 25.03.2011) má každý cizinec, který vstoupí na ruské území povinnost se během 7 pracovních dnů (před novelou 3 pracovní dny) po příjezdu do Ruska zaregistrovat.

Pokud tedy míříte do Ruska na dobu kratší než 7 pracovních dnů (nepočítají se ani víkendy ani státní svátky) – registrovat se vůbec nemusíte.

Pokud budete na území Ruské Federace 7 a více pracovních dnů, ale budete bydlet v hotelu, registraci za Vás automaticky provede hotel.

Pokud budete ubytovaní jinde než v hotelu, zaregistrovat Vás může buď majitel nebo oprávněný nájemce nemovitosti, kde budete bydlet, případně zvoucí osoba nebo organizace – tedy osoba nebo firma, která byla uvedena na pozvání, na základě kterého jste obdrželi vízum.

Registrace spočívá v doručení vyplněného formuláře «Уведомление о прибытии иностранного гражданина в место пребывания» (Oznámení o příjezdu cizince na místo pobytu) na oddělení Federální Migrační Služby a získání potvrzené spodní části tohoto formuláře. To lze provést osobně na místním oddělení FMS nebo odeslat poštou (poplatek 220 RUR).

K registraci budete potřebovat: kopii pasu (dvoustránka s fotkou a osobními údaji), kopii víza a migrační kartu (tu budete vyplňovat cestou do Ruska v letadle, případně na hraničním přechodu před pasovou kontrolou).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *